Contact

Waar bent u naar op zoek?

SGS INTRON certificeert als eerste biobased content in bouwproducten

July 17, 2023

Sinds kort is SGS INTRON de eerste licentienemer voor biobased certificering in de bouwsector. Het eerste biobased content certificaat is zelfs al uitgereikt. Aan Arpa Industriale, zusterbedrijf van TRESPA, dat ‘thin laminates for interior use’ produceert. Accountmanager Marco de Kok overhandigde op 12 april het certificaat.

Marco de Kok verwacht dat de vraag naar biobased certificering flink toe gaat nemen: “Op weg naar een circulaire economie wordt het gebruik van zowel gerecyclede als hernieuwbare of biobased grondstoffen heel erg gestimuleerd en steeds vaker ook geëist. SGS INTRON kan nu beide productlabels afgeven:

  • recycled content
  • én biobased content

Het voordeel van biobased content certificatieschema NCS 16785 is dat je niet per product een analyse doet, maar per productfamilie. Producten met verschillende afmetingen of afwerklagen die in de kern hetzelfde zijn, bundel je in productfamilies. Daardoor kunnen bedrijven in één keer voor meerdere producten een biobased content certificaat verkrijgen.”

Lagere milieu-impact

“Biobased certificering is mogelijk voor allerlei soorten (bouw)producten”, vult testexpert en analytisch chemicus Stefan Benders van SGS INTRON aan. “Denk bijvoorbeeld aan verven, harsen, bindmiddelen, bitumen, isolatiematerialen en dakbedekking. Kunststoffen en harsen in bouwproducten zullen steeds meer vervangen gaan worden door materialen van biologische oorsprong, bijvoorbeeld van planten of bomen. De milieu-impact ervan is daarom veel lager dan die van kunststoffen op basis van aardolie.” Hoe groter het aandeel biobased materiaal, hoe interessanter certificatie is om je op het gebied van duurzaamheid te onderscheiden.”

Meer informatie

Lees het gehele artikel in SGS INTRON Bulletin 37.

Voor meer informatie, neem contact op met Marco de Kok via het contactformulier of bel met 088 - 214 51 00.

Over SGS

Wij zijn SGS - 's werelds grootste test-, inspectie- en certificeringsbedrijf. Wij worden erkend als de wereldwijde benchmark voor duurzaamheid, kwaliteit en integriteit. Onze 97.000 medewerkers opereren in een netwerk van 2.650 kantoren en laboratoria en werken samen aan een betere, veiligere en meer verbonden wereld.

Verwante nieuws

Cement Production Facility
Plaatselijk ondernemingsnieuwsJuly 21, 2023

NL-PCR cement voor eenduidige LCA’s van cement

In opdracht van Cement&BetonCentrum heeft SGS INTRON een product category rules-document opgesteld voor cement en enkele andere materialen die in beton worden toegepast. Het bleek dat levenscyclusanalyse-experts diverse keuzes in de berekeningen van cement konden maken en daarmee ongewenste verschillen creëerden. Er was dus behoefte aan aanvullende regels voor eenduidige levenscyclusanalyses van cement en dus ook beton.
Uitreiking Kwaliteitsverklaring
Plaatselijk ondernemingsnieuwsJuly 03, 2023

Betonnen prefab liggers krijgen tweede leven met kwaliteitsverklaring

Het pilotproject van Combinatie Liggers 2.0 is inmiddels succesvol afgerond. Het project richtte zich op hergebruik van oude betonnen prefab liggers in een nieuw viaduct. SGS INTRON concludeerde op basis van uitgebreid materiaalonderzoek en toezicht op het herstel- en bewerkingsproces dat de gemodificeerde liggers uitstekend herbruikbaar zijn: “Ze gaan zeker nog eens honderd jaar veilig mee.”
Vulkaanuitbarsting
Business nieuwsMay 12, 2023

CROW-CUR-Aanbeveling 129:2022 Lavameel als type II vulstof in beton beschikbaar

Grondstoffen voor de productie van beton worden in Nederland en in Europa steeds schaarser. Lavameel is een duurzame grondstof die geschikt is als alternatief voor deze grondstoffen. De toepassing van lavameel staat beschreven in de CROW-CUR Aanbeveling 129:2022, mede opgesteld door SGS INTRON.
ROK RWS
Business nieuwsJanuary 25, 2023

Open samenwerking binnen innovatieve raamovereenkomst RWS

Rijkswaterstaat heeft na een aanbesteding negen partijen geselecteerd voor de raamovereenkomst kennisontwikkeling en kennisimplementatie van circulariteit in de grond-, weg- en waterbouw. Het consortium van Royal HaskoningDHV, Stichting Insert, AEF en PHI Factory en SGS INTRON is een van die partijen.

Gerelateerde Nieuws

  • SGS INTRON B.V.

Regterweistraat 7,

, 4181 CE,

Waardenburg, Nederland