Contact

Waar bent u naar op zoek?

Nieuwe BRL 9348 voor verrijdbare of mobiele betoncentrales

August 04, 2022
Verrijdbare betoncentrale

SGS INTRON heeft een nieuwe beoordelingsrichtlijn (BRL) 9348 geschreven voor verrijdbare of mobiele betoncentrales. De reden waarom dit soort betoncentrales niet onder bestaande beton-brl’s vallen heeft te maken met het werken op volume en niet op volledig gekalibreerde weegsystemen.

Deze nieuwe beoordelingsrichtlijn heeft de naam ‘Nationale beoordelingsrichtlijn voor het NL BSB® Productcertificaat voor de milieuhygiënische kwaliteit van cementgebonden mortels uit verplaatsbare volumetrische doseer- en menginstallaties op basis van niet-gekalibreerde weegmiddelen’.

Verschil met klassieke betoninstallaties

Vanuit de handhavende instanties wordt steeds scherper naar deze verrijdbare installaties gekeken. Verrijdbare of mobiele betoncentrales voldoen namelijk niet aan dezelfde criteria als stationaire centrales en werken intrinsiek op een andere wijze. Vandaar dat certificering de manier is om kwaliteit binnen gestelde regelgeving te kunnen garanderen. 

We hopen de komende tijd diverse marktpartijen te voorzien van het betreffende certificaat.

Interesse in certificering?

Beschikt u ook over een mobiele betoncentrale en bent u op zoek naar certificering? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 088 - 214 51 33.

Verwante nieuws

Plastic Polymer Granules
Plaatselijk ondernemingsnieuwsAugust 27, 2023

Zeer Zorgwekkende Stoffen

In bouwproducten zijn in het verleden stoffen toegepast die men nu niet meer wil toepassen, waaronder Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS). Aangezien Nederland op weg is naar een circulaire economie, wil men voorkomen dat ZZS terechtkomen in producten die gemaakt worden van afvalstoffen die fungeren als nieuwe grondstoffen. SGS INTRON schreef enkele jaren geleden een inventarisatierapport, in opdracht van Rijkswaterstaat, waarin voor alle afvalstromen uit het Landelijk afvalbeheerplan (LAP3) is aangegeven welke ZZS relevant zijn.
Central Park Amerika
Plaatselijk ondernemingsnieuwsAugust 20, 2023

Download gratis het whitepaper: LCA – Kansen op weg naar een circulaire economie

Een volledig circulaire economie in 2050 en een duurzaam gebouwde omgeving zonder CO2-uitstoot. Dat is het doel waar we allemaal naartoe werken, zoals vastgelegd in het Klimaatakkoord van Parijs en de Europese Green Deal. Het whitepaper ‘LCA – Kansen op weg naar een circulaire economie’ geeft uitleg wat een LCA voor invloed heeft en kan betekenen voor producenten voor bouwmaterialen en bouwproducten en voor vastgoedeigenaren.
Certificering biobased content
Plaatselijk ondernemingsnieuwsJuly 17, 2023

SGS INTRON certificeert als eerste biobased content in bouwproducten

Sinds kort is SGS INTRON de eerste licentienemer voor biobased certificering in de bouwsector. Het eerste biobased content certificaat is zelfs al uitgereikt. Aan Arpa Industriale, zusterbedrijf van TRESPA, dat ‘thin laminates for interior use’ produceert. Accountmanager Marco de Kok overhandigde op 12 april het certificaat.

std ventilation pipes
Business nieuwsJuly 19, 2022

Koeltechnische installateurs en bedrijven: Let op het bezit van de juiste certificaten

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) werkt aan een veilige leefomgeving en controleert onder andere of installateurs en desbetreffende bedrijven zich aan de regels voor F-gassen houden. Wanneer u niet over de juiste certificaten beschikt, kunt u een boete krijgen.

Gerelateerde Nieuws