Contact

Waar bent u naar op zoek?

Nieuwe BRL 9348 voor verrijdbare of mobiele betoncentrales

August 04, 2022
Verrijdbare betoncentrale

SGS INTRON heeft een nieuwe beoordelingsrichtlijn (BRL) 9348 geschreven voor verrijdbare of mobiele betoncentrales. De reden waarom dit soort betoncentrales niet onder bestaande beton-brl’s vallen heeft te maken met het werken op volume en niet op volledig gekalibreerde weegsystemen.

Deze nieuwe beoordelingsrichtlijn heeft de naam ‘Nationale beoordelingsrichtlijn voor het NL BSB® Productcertificaat voor de milieuhygiënische kwaliteit van cementgebonden mortels uit verplaatsbare volumetrische doseer- en menginstallaties op basis van niet-gekalibreerde weegmiddelen’.

Verschil met klassieke betoninstallaties

Vanuit de handhavende instanties wordt steeds scherper naar deze verrijdbare installaties gekeken. Verrijdbare of mobiele betoncentrales voldoen namelijk niet aan dezelfde criteria als stationaire centrales en werken intrinsiek op een andere wijze. Vandaar dat certificering de manier is om kwaliteit binnen gestelde regelgeving te kunnen garanderen. 

We hopen de komende tijd diverse marktpartijen te voorzien van het betreffende certificaat.

Interesse in certificering?

Beschikt u ook over een mobiele betoncentrale en bent u op zoek naar certificering? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 088 - 214 51 33.

Gerelateerde Nieuws