Contact

Waar bent u naar op zoek?

Download gratis het whitepaper ‘LCA – Kansen op weg naar een circulaire economie’

August 20, 2023

Een volledig circulaire economie in 2050 en een duurzaam gebouwde omgeving zonder CO2-uitstoot. Dat is het doel waar we allemaal naartoe werken, zoals vastgelegd in het Klimaatakkoord van Parijs en de Europese Green Deal. De levenscyclusanalyse (LCA) speelt hierbij een echte hoofdrol. Het whitepaper ‘LCA – Kansen op weg naar een circulaire economie’ geeft uitleg wat een LCA voor invloed heeft en kan betekenen voor producenten voor bouwmaterialen en bouwproducten en voor vastgoedeigenaren. 

Een LCA maakt de milieueffecten van een product in elke fase van de levenscyclus inzichtelijk: van grondstofwinning tot afvalverwerking. In Nederland worden deze milieueffecten door een weegfactor per milieueffect opgeteld tot één getal: de Milieukostenindicator (MKI).

Voor producten en in de GWW-sector wordt met MKI gerekend. Voor de vastgoedsector vertaalt de LCA zich in de Milieuprestatie Gebouw (MPG). Beide waardes zijn de basis waar de grond-, weg- en waterbouw evenals de vastgoedsector veelvuldig gebruik van maken. Het is van belang om hier inzicht in te hebben richting een duurzaam beleid.

Maar er zijn meerdere ontwikkelingen die aandacht vragen als we een duurzame toekomst willen realiseren. Deze worden besproken in het whitepaper.

Voor bouwproducenten zijn dat:

  • Nationale Milieu Database (NMD)
  • Environmental Product Declaration (EPD)
  • Product Environmental Footprint (PEF)
  • de revisie van de Europese Construction Products Regulation (CPR)

Voor vastgoed is dit:

  • EU Taxonomy
  • BREEAM
  • Energy Performance Building Directive (EPBD)
  • Level(s)
  • Madaster

Whitepaper

Download gratis een exemplaar van het whitepaper, zodat u weer op de hoogte bent van de laatste stand van zaken rondom de levenscyclusanalyse en hoe u dit toepast in een beleid richting een circulaire economie.

Meer informatie

Lees het gehele artikel in SGS INTRON Bulletin 37.

Voor meer informatie neem contact op met onze LCA-experts via het contactformulier of bel met 088 – 214 52 04.

 

Over SGS

Wij zijn SGS - 's werelds grootste test-, inspectie- en certificeringsbedrijf. Wij worden erkend als de wereldwijde benchmark voor duurzaamheid, kwaliteit en integriteit. Onze 98.000 medewerkers opereren in een netwerk van 2.650 kantoren en laboratoria en werken samen aan een betere, veiligere en meer verbonden wereld.

Gerelateerde Nieuws

  • SGS INTRON B.V.

Dr. Nolenslaan 126,

, 6136 GV,

Sittard, Nederland