Contact

Waar bent u naar op zoek?

Participant van Centrum Ondergronds Bouwen

July 12, 2022
Participant van Centrum Ondergronds Bouwen

SGS INTRON en SGS Roos+Bijl zijn aangesloten als participant bij het Centrum Ondergronds Bouwen: een netwerkorganisatie gericht op het verzamelen, ontwikkelen en beschikbaar stellen van kennis over en gerelateerd aan ondergronds ruimtegebruik.

Het Centrum Ondergronds Bouwen (COB) organiseert diverse activiteiten in diverse platforms, waaronder Tunnels en veiligheid, Beheer en onderhoud, Duurzaamheid en Kabels en leidingen. Deze platforms sluiten goed aan bij de kennis en kunde van SGS INTRON en SGS Roos+Bijl wat betreft ondergrondse infrastructuur, constructies en bouwmaterialen.

 

Tunnelrenovaties: focus op schades aan materialen en constructiedelen

Binnen de ontwikkellijn Civiel, commissie Degradatie, onderzoekt men hoe tunnelrenovaties beter uitgevoerd kunnen worden. Hierbij wordt specifiek gefocust op schades aan materialen en constructiedelen en de inzet van monitoringstechnieken om schade te voorkomen en planmatig onderhoud te kunnen verrichten. Senior consultant Michel Boutz van SGS INTRON vervult hierbij de functie als voorzitter.

Verwante nieuws

Central Park Amerika
Plaatselijk ondernemingsnieuwsAugust 20, 2023

Download gratis het whitepaper: LCA – Kansen op weg naar een circulaire economie

Een volledig circulaire economie in 2050 en een duurzaam gebouwde omgeving zonder CO2-uitstoot. Dat is het doel waar we allemaal naartoe werken, zoals vastgelegd in het Klimaatakkoord van Parijs en de Europese Green Deal. Het whitepaper ‘LCA – Kansen op weg naar een circulaire economie’ geeft uitleg wat een LCA voor invloed heeft en kan betekenen voor producenten voor bouwmaterialen en bouwproducten en voor vastgoedeigenaren.
Cement Production Facility
Plaatselijk ondernemingsnieuwsJuly 21, 2023

NL-PCR cement voor eenduidige LCA’s van cement

In opdracht van Cement&BetonCentrum heeft SGS INTRON een product category rules-document opgesteld voor cement en enkele andere materialen die in beton worden toegepast. Het bleek dat levenscyclusanalyse-experts diverse keuzes in de berekeningen van cement konden maken en daarmee ongewenste verschillen creëerden. Er was dus behoefte aan aanvullende regels voor eenduidige levenscyclusanalyses van cement en dus ook beton.
Uitreiking Kwaliteitsverklaring
Plaatselijk ondernemingsnieuwsJuly 03, 2023

Betonnen prefab liggers krijgen tweede leven met kwaliteitsverklaring

Het pilotproject van Combinatie Liggers 2.0 is inmiddels succesvol afgerond. Het project richtte zich op hergebruik van oude betonnen prefab liggers in een nieuw viaduct. SGS INTRON concludeerde op basis van uitgebreid materiaalonderzoek en toezicht op het herstel- en bewerkingsproces dat de gemodificeerde liggers uitstekend herbruikbaar zijn: “Ze gaan zeker nog eens honderd jaar veilig mee.”
Vulkaanuitbarsting
Business nieuwsMay 12, 2023

CROW-CUR-Aanbeveling 129:2022 Lavameel als type II vulstof in beton beschikbaar

Grondstoffen voor de productie van beton worden in Nederland en in Europa steeds schaarser. Lavameel is een duurzame grondstof die geschikt is als alternatief voor deze grondstoffen. De toepassing van lavameel staat beschreven in de CROW-CUR Aanbeveling 129:2022, mede opgesteld door SGS INTRON.

Gerelateerde Nieuws

  • SGS Nederland B.V.

Malledijk 18,

, 3208 LA,

Spijkenisse, Nederland