Contact

Waar bent u naar op zoek?

Product Verificatie van Conformiteit voor export naar Haïti

October 19, 2020
Foto PVoC Hati

Vanaf 1 oktober 2020 is een Product Verification of Conformity (PVoC) verplicht bij export van goederen naar Haïti. Dit betekent dat de door u geëxporteerde goederen moeten voldoen aan de technische reguleringen en standaarden van het Ministerie van Economie en Financiën in Haïti.

Indien u voldoet aan de lokale eisen ontvangt u het Certificaat van Conformiteit (CoC). Dit PVoC programma is ingesteld om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van producten voldoet aan de Haïtiaanse (of internationale) normen voor onder andere gezondheid, veiligheid en milieu.

 

 

Wat betekent dit voor u?
Vanaf 1 oktober 2020: 

  • Dienen gereguleerde goederen die geëxporteerd worden naar Haïti voorzien te zijn van een Certificaat van Conformiteit (CoC). Een CoC is een verplicht document voor elke zending en dient als bewijs dat de producten in de desbetreffende zending voldoen aan de Haïtiaanse (of internationale) normen;*
  • Bent u als exporteur aansprakelijk voor eventuele wettelijke of economische gevolgen die ontstaan als goederen zonder geldig CoC certificaat vervoerd worden naar Haïti;
  • Dienen exporteurs op de hoogte te zijn van de conformiteitseisen omtrent de export van gereguleerde goederen naar Haïti om zodoende tijdig een CoC aan te vragen.

*Zie voor verdere details en eventuele uitzonderingen de relevante datasheet voor Haïti.

SGS heeft vele jaren ervaring in het beheren van product conformiteitsprogramma’s over de hele wereld wat ons in staat stelt om exporteurs efficiënte, uitgebreide en op maat gemaakte oplossingen te bieden terwijl hun zendingen in overeenstemming zijn met de lokale eisen. SGS is als enige geaccrediteerde certificeringsinstantie geautoriseerd om deze verificatieservices aan te bieden. 

Meer informatie
Heeft u vragen over dit verificatieprogramma? Neem dan gerust contact op via e-mail of +31 (0)88 214 39 03.

Gerelateerde Nieuws

  • SGS Nederland B.V.

Malledijk 18,

, 3208 LA,

Spijkenisse, Nederland