Contact

Waar bent u naar op zoek?

FASAH systeemintegratie met SASO SABER Online systeem

July 13, 2020
Afbeelding  FASAH nieuwsitem

Per 1 juli is de douane inklaringsportal FASAH gekoppeld aan de SASO SABER portal, met als doel het aanscherpen van de controle of goederen voldoen aan SASO gerelateerde standaarden.

Alle zendingen moeten worden ingeklaard met een geldig Shipment Certificate of Conformity (SCOC). 
Indien geen SCOC is afgegeven, wordt de zending retour gestuurd naar het land van herkomst. 

SGS is een geaccrediteerde certificeringsinstantie en assisteert SASO en het Ministerie van Handel al meer dan twaalf jaar op het gebied van productconformiteit.


We bieden verschillende diensten om klanten te helpen bij het voldoen aan de Saoedische technische voorschriften en Saoedische normen.

Afhankelijk van de aard van het product kan SGS helpen met:

  • Het afgeven van Product Certificaten en Shipment Certificaten
  • Het registreren van producten in het SABER-systeem die de importeur op de Saoedische markt wil brengen. Het is namelijk verplicht deze te registreren in SABER voordat een productcertificaat kan worden afgegeven
  • Het uitbrengen van technische beoordelingsrapporten voor producten die niet onder een specifiek technisch standaard vallen. Dit ter ondersteuning van claims over naleving van relevante Saoedische normen

Onze ervaring in het beheren van product conformiteitsprogramma's over de hele wereld stelt ons in staat om exporteurs efficiënte, uitgebreide en op maat gemaakte oplossingen te bieden en ervoor te zorgen dat hun zendingen in overeenstemming zijn met de lokale eisen. 

Meer informatie
Neem gerust contact op via e-mail of telefoonnummer +31 (0)88 214 3971.

Verwante nieuws

World Map Showing Connections 1600px
Business nieuwsJune 10, 2021

Uitdagend coatingonderzoek aan zeven beweegbare bruggen

In opdracht van de Provincie Zuid-Holland bereidde advies- en ingenieursbureau Antea Group Nederland periodiek onderhoud voor aan zeven beweegbare bruggen over het Merwedekanaal. Om inzicht te krijgen in de conditie van alle installaties en conserveringssystemen werd SGS ingeschakeld
main feature modern office building 684px
Business nieuwsMarch 22, 2021

Grote publieke gebouwen behoeven constructieve veiligheidsbeoordeling

Ingenieursbureau ABT en inspectie- en adviesbureau SGS INTRON zoeken de samenwerking op voor de beoordeling van de constructieve veiligheid van grote publieke gebouwen. We zetten ons gezamenlijk in om de veiligheid te vergroten, grote incidenten te vermijden en te voorkomen dat bedrijven langdurig gesloten raken door grootschalige schadegevallen en calamiteiten.
main feature covid19 vaccine
Business nieuwsFebruary 24, 2021

Wij dragen bij aan veilig transport van het COVID-19 vaccin

Omgaan met gevaarlijke goederen en bloedmonsters voor ziektebestrijding is iets dat we elke dag doen. Onze experts van Biologistics hebben de kennis om dit soort zendingen zoals bloedsamples en vaccins naar alle uithoeken van de wereld te helpen distribueren.
main feature cargo ship in harbor
Business nieuwsOctober 19, 2020

Product Verificatie van Conformiteit voor export naar Haïti

Vanaf 1 oktober 2020 is een Product Verification of Conformity (PVoC) verplicht bij export van goederen naar Haïti. Dit betekent dat de door u geëxporteerde goederen moeten voldoen aan de technische reguleringen en standaarden van het Ministerie van Economie en Financiën in Haïti.

Gerelateerde Nieuws

  • SGS Nederland B.V.

Malledijk 18,

, 3208 LA,

Spijkenisse, Nederland