Contact

Waar bent u naar op zoek?

REALIZE – het programma voor een succesvolle voedselveiligheidscultuur

SGS UpdatesSeptember 17, 2021
Realize Winning Food Safety Culture 344px

SGS is verheugd om de lancering van SGS Realize aan te kondigen, een nieuw programma dat bedrijven zal helpen een succesvolle voedselveiligheidscultuur te bereiken door het meten van de volwassenheid van de voedselveiligheidscultuur van uw organisatie en bruikbare informatie te leveren voor continue verbetering.

SGS Realize helpt bedrijven in de wereldwijde voedselketen om hun volwassenheidsniveaus voor voedselveiligheidscultuur te meten.

Dit zal hen helpen te voldoen aan de nieuwste vereisten van het Global Food Safety Initiative (GFSI) en tegelijkertijd waardevolle inzichten te verwerven over de betrokkenheid van medewerkers, wat uiteindelijk zal leiden tot minder voedselveiligheidsincidenten.

Waarom is voedselveiligheidscultuur belangrijk?

We leven in een steeds meer onderling verbonden, geglobaliseerde wereld – het beheer van voedselveiligheid is complexer dan ooit tevoren. Helaas vormt één enkele menselijke fout vaak de kern van veel voedselveiligheidsincidenten, wat vervolgens leidt tot terugroepacties en schijnbaar eindeloze verstoringen.
Daarom is het van cruciaal belang dat levensmiddelenbedrijven die betrokken zijn bij de wereldwijde voedselketen beschikken over een effectieve voedselveiligheidscultuur. Dit is waar ons SGS Realize-programma om de hoek komt kijken en ook uw organisatie kan helpen.

Door de volwassenheid van de voedselveiligheidscultuur te meten en continu te verbeteren, kunnen bedrijven gemotiveerde teams behouden en menselijke fouten minimaliseren.

Zowel Codex Alimentarius als GFSI hebben dit erkend en pleiten actief voor een voortdurende inzet voor voedselveiligheidscultuur.
Ons nieuwe SGS Realize-programma is speciaal ontworpen om aan deze vereisten te voldoen door een effectief middel te bieden om de volwassenheid van uw voedselveiligheidscultuur te meten en tevens bruikbare informatie te bieden die kan worden gebruikt om gerichte verbeteringen door te voeren.

Zoals Jeff McDonald, Executive Vice President bij SGS, het stelt: “De voedselveiligheidscultuur is nu een integraal onderdeel geworden van de bedrijfsvoering van een levensmiddelenbedrijf en vereist onder andere dat het senior management steeds het goede voorbeeld geeft. Of je nu het begin koestert of verfijnt, het meten van gedrag en attitudes is de sleutel tot het identificeren van verdere kansen om een winning cultuur te realiseren.”

Waar bestaat het Realize cultuurprogramma voor voedselveiligheid uit?

Het programma is een online assessment, ontwikkeld door voedselveiligheidsexperts en arbeidspsychologen, dat de voedselveiligheidscultuur meet.

SGS Realize-programma biedt drie verschillende serviceniveaus: Standard, Premium en Diamond, afhankelijk van de specifieke vereisten van het bedrijf – met de meer geavanceerde opties die extra maatwerk bieden, toegang tot multi-site analysedashboards en meer.

Belangrijk is dat de beoordelingsenquête in meer dan 25 talen is vertaald.

Opzet

De beoordeling is gebaseerd om het VEST- raamwerk:

  • Vision: Definieert de visie de gewenste voedselveiligheidscultuur?
  • Empowerment: Zijn medewerkers gemachtigd om deze visie te leveren?
  • Systems: Ondersteunen de bestaande systemen deze visie?
  • Trust: Geloven en vertrouwen medewerkers in deze visie?
Om meer te weten te komen bezoek SGS Realize.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Anwar Winter
SGS Sales Executive Food
t +31(0)88 214 37 55
m +31(0)61 549 24 42

Verwante nieuws

Mycotoxine
Plaatselijk ondernemingsnieuwsMay 23, 2024

Nieuwe normen voor mycotoxinen DON, T2 en HT2: bescherming van voedselveiligheid en kwaliteit

Op 1 juli 2023 zijn nieuwe normen voor mycotoxinen DON, T2 en HT2 van kracht geworden, en dit heeft belangrijke implicaties voor de voedselveiligheid en kwaliteitscontrole. Mycotoxinen, giftige secundaire metabolieten geproduceerd door bepaalde schimmels, vormen een aanzienlijke bedreiging voor mens, dier en landbouwproductiviteit. Het is cruciaal om deze verontreinigingen in voedsel te reguleren en te monitoren om de volksgezondheid te waarborgen.
shower legionella
Plaatselijk ondernemingsnieuwsApril 29, 2024

Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters here

Legionella, ook wel bekend als de veroorzaker van de veteranenziekte, is een bacterie die periodiek de kop opsteekt in nieuwsberichten. Zo ook weer in maart van dit jaar: Meer patiënten door legionella in het ziekenhuis: ‘Je kunt echt heel ziek worden van water’, zoals gerapporteerd door het Algemeen Dagblad op 12 maart 2024. Maar wat is legionella eigenlijk, en hoe kunnen we de risico's ervan beheersen?
Plastic Polymer Granules
Plaatselijk ondernemingsnieuwsAugust 27, 2023

Zeer Zorgwekkende Stoffen

In bouwproducten zijn in het verleden stoffen toegepast die men nu niet meer wil toepassen, waaronder Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS). Aangezien Nederland op weg is naar een circulaire economie, wil men voorkomen dat ZZS terechtkomen in producten die gemaakt worden van afvalstoffen die fungeren als nieuwe grondstoffen. SGS INTRON schreef enkele jaren geleden een inventarisatierapport, in opdracht van Rijkswaterstaat, waarin voor alle afvalstromen uit het Landelijk afvalbeheerplan (LAP3) is aangegeven welke ZZS relevant zijn.
Business nieuwsAugust 07, 2023

SGS Benelux reikt eerste MDR-certificaat uit aan Serrix

Fabrikanten van medische hulpmiddelen hebben tot mei 2024 de tijd om met MDR-certificatie toegang tot de Europese markt te behouden.

Gerelateerde Nieuws

  • SGS Nederland B.V.

Malledijk 18,

, 3208 LA,

Spijkenisse, Nederland