Contact

Waar bent u naar op zoek?

Ondersteuning in het exporteren en analyseren van dierlijke producten onder één dak

May 13, 2020
344 x 252 orig dairy products

Het exporteren van dierlijke bijproducten naar niet EU landen kent behoorlijk wat haken en ogen. Wanneer er een analyse van monsters in Nederland nodig is van deze partijen levert dit veel extra papierwerk op. Zo moet er onder andere de benodigde ‘health’ certificaten toegevoegd worden voordat het wederom in de EU wordt toegelaten.

Monsters van dierlijke (bij)producten invoeren
Vanuit de EU zijn er hoge eisen op het gebied van gezondheid en voedselveiligheid voor het importeren van dierlijke producten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) keurt deze producten regelmatig. Dit om te voorkomen dat onveilige producten en dierziekten de EU binnenkomen. Bij invoer is normaliter een veterinair certificaat (gezondheidscertificaat) van een bevoegde veterinaire autoriteit uit het betreffende land verplicht. Het importeren van dierlijke producten uit een EU-land vraagt om een EU-gezondheidscertificaat. Voor (controle) monsters is dit vaak veel werk, waardoor alles extra vertraagd wordt.

SGS Nederland beschikt echter over een invoerontheffing om categorie 3 materiaal (materiaal van dierlijke herkomst of oorsprong) als monster in ontvangst te nemen voor onderzoek en diagnose. 
Via eigen koeriers of externe koeriers komen de vele monsters over de hele wereld naar Spijkenisse. Hier worden ze ingeschreven, of zijn reeds ingevoerd via het elektronische systeem, en geanalyseerd. Na analyse worden de monsters vernietigd en garandeert SGS dat ze niet in de voedselketen komen.

Hiertoe dient het product gelabeld te worden als monster met een opdrachtformulier voor analyses en naar ons wordt opgestuurd, waarna wij de analyses en (bij voorkeur digitaal) de rapportage verzorgen.

Analyseren van dierlijke (bij)producten
Naast bovenstaande dragen wij graag zorg voor het analyseren van uw voedingsmiddelen. Het  laboratorium in Spijkenisse beschikt over breed pakket microbiologische en chemische analyses. Wij hebben een wereldwijd SGS netwerk met onder andere expertise centers op het gebied van bijvoorbeeld allergenen, authenticiteit, GMO, pesticiden en vitaminen. 

Meer informatie
Wij bespreken de procedure in detail graag persoonlijk met u. Neem gerust contact met ons op via e-mail of via telefoonnummer +31 (0)88 214 4500.

Verwante nieuws

Mycotoxine
Plaatselijk ondernemingsnieuwsMay 23, 2024

Nieuwe normen voor mycotoxinen DON, T2 en HT2: bescherming van voedselveiligheid en kwaliteit

Op 1 juli 2023 zijn nieuwe normen voor mycotoxinen DON, T2 en HT2 van kracht geworden, en dit heeft belangrijke implicaties voor de voedselveiligheid en kwaliteitscontrole. Mycotoxinen, giftige secundaire metabolieten geproduceerd door bepaalde schimmels, vormen een aanzienlijke bedreiging voor mens, dier en landbouwproductiviteit. Het is cruciaal om deze verontreinigingen in voedsel te reguleren en te monitoren om de volksgezondheid te waarborgen.
shower legionella
Plaatselijk ondernemingsnieuwsApril 29, 2024

Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters here

Legionella, ook wel bekend als de veroorzaker van de veteranenziekte, is een bacterie die periodiek de kop opsteekt in nieuwsberichten. Zo ook weer in maart van dit jaar: Meer patiënten door legionella in het ziekenhuis: ‘Je kunt echt heel ziek worden van water’, zoals gerapporteerd door het Algemeen Dagblad op 12 maart 2024. Maar wat is legionella eigenlijk, en hoe kunnen we de risico's ervan beheersen?
main feature food production
Business nieuwsSeptember 17, 2021

REALIZE – het programma voor een succesvolle voedselveiligheidscultuur

Dit programma helpt bedrijven een succesvolle voedselveiligheidscultuur te bereiken en te voldoen aan de nieuwste GFSI-vereisten.
main feature seafood
Business nieuwsJanuary 25, 2021

Nieuwe standaarden voor visproducten

Als producent en leverancier in de vissector heeft u te maken met verschillende wetgevingen en controles met betrekking tot voedselveiligheid. Als producent in de vissector zijn er verschillende etiketteringseisen en microbiologische en chemische eisen waar u rekening mee moet houden.

Gerelateerde Nieuws

  • SGS Nederland B.V.

Malledijk 18,

, 3208 LA,

Spijkenisse, Nederland