Contact

Waar bent u naar op zoek?

Kennissessie databeveiliging

In deze kennissessie zal Lee Hahmann (Lead Auditor Informatiebeveiliging) u informeren over databeveiliging en de relatie met privacybeheer. Lee gaat verder in op het belang van privacybeheer en databeveiliging bij het beveiligen van belangrijke informatie in uw organisatie.

Doelstelling

Tijdens de kennissessie wordt uitleg geven over het belang van het beveiligen van belangrijke informatie in uw organisatie. Daarbij staan we ook stil bij de risico’s en kansen voor uw organisatie.

Agenda

  • Inleiding over SGS
  • Gegevensprivacy versus gegevensbescherming
  • Belangrijkste risico’s van gegevensprivacy en de zakelijke bedreigingen die ermee gepaard gaan
  • Ontwikkelingen binnen ISO
  • Aanpak datazekerheid Cyber oplossingen in Europa
  • ISO 27001 en ISO 27701
  • Uitleg over het certificatieproces
  • Vraag en antwoordsessie

Achtergrond

De laatste tijd zijn er berichten in de media gepubliceerd omtrent datalekken. U zou wellicht kunnen denken dat een datalek er tegenwoordig bij hoort en het iedereen kan overkomen, maar dat is niet waar.

Als organisatie kunt u er voor kiezen om de kans op een datalek zo klein mogelijk te maken. Als organisatie dient u in Europa te voldoen aan de GDPR-wetgeving. Deze wetgeving bevat regels omtrent de verwerking van persoonlijke gegevens (gegevensprivacy). Echter aangaande gegevensbeveiliging (informatiebeveiliging) bent u er dan nog niet.

Gegevensbeveiliging gaat o.a. over de bescherming van gegevens van externe aanvallers en kwaadwillende insiders. We leggen graag de verschillen tussen beide aan u uit. Daarbij kijken we naar de belangrijkste risico’s en de bedreigingen die vallen onder gegevensbeveiliging. Tevens bespreken we oplossingen die u kunnen helpen.

Doelgroep

Iedere organisatie die proactief en systematisch de informatie in haar organisatie wilt beschermen.

Meld u vandaag nog aan voor dit webinar op 26 mei.

Gerelateerde webinars

  • SGS Nederland B.V.

Malledijk 18,

, 3208 LA,

Spijkenisse, Nederland