Contact

Waar bent u naar op zoek?

Webinars chroom-6

Chroom-6 houdt de gemoederen in Nederland nog altijd flink bezig. Heeft u inzicht in de risico’s van chroom-6? En weet u hoe u er in uw werkveld veilig mee om kunt gaan? Op 12 en 19 november houden we twee webinars over chroom-6 en geven we antwoord op brandende vragen.

Chroom-6 houdt de gemoederen in Nederland nog altijd flink bezig. Binnen de verf- en staalindustrie is de stof decennialang aan lak of (grond)verf toegevoegd, omdat het coatings versterkt en tegen roest beschermt. Chroom-6 is echter gevaarlijk wanneer het vrijkomt bij bewerking. Heeft u inzicht in de risico’s van chroom-6? En weet u hoe u er in uw werkveld veilig mee om kunt gaan? In een tweetal webinars over chroom-6 geeft SGS antwoord op brandende vragen. 

Webinar #1: Chroom-6: de feiten op een rij

Waar kunt u chroom-6 aantreffen? Wat zijn de gezondheidsrisico’s precies? En welke voorzorgsmaatregelen moet u treffen? Tijdens het laagdrempelige webinar ‘Chroom-6: de feiten op een rij’ deelt arbeidshygiënist René van der Buijs zijn kennis en tips met u.

  • Wanneer? Donderdag 12 november van 11.00 tot 12.00 uur.
  • Voor wie? Voor als u nog weinig kennis over chroom-6 heeft, en graag inzicht wil in de basis.

Direct aanmelden

Webinar #2: Aan de slag met chroom-6

Heeft u in uw werkveld te maken met chroom-6? En wilt u concrete handvatten hoe om te gaan met deze stof? In het webinar ‘Aan de slag met chroom-6’ praten we u bij over recente ontwikkelingen en zoomen we in op het veilig werken met chroom-6. Welke pragmatische aanpak zien we in de markt? En waar kunt u morgen mee starten?

  • Wanneer? Donderdag 19 november van 11.00 tot 12.00 uur
  • Voor wie? Voor als u basiskennis heeft over chroom-6 en zich graag verder wilt verdiepen.

Direct aanmelden

Over chroom-6

Chroom-6 is decennialang gebruikt in de verf- en staalindustrie. De verbinding wordt aan lak of (grond)verf toegevoegd om het te versterken en roesten te voorkomen. Bij bewerking van chroom-6 houdende verflagen kan deze stof vrijkomen. Chroom-6 in stof-, rook- of dampvorm kan schadelijk zijn voor de gezondheid. SGS heeft een unieke, betrouwbare onderzoeksmethode ontwikkeld om de aanwezigheid van chroom-6 binnen vijf minuten op locatie aan te tonen.

Bent u erbij?

U kunt zich nu kosteloos aanmelden voor één of beide webinars. Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met Suzanne Koster via e-mail of 088 - 214 68 31.

Gerelateerde webinars