Contact

Waar bent u naar op zoek?

Webinar: Circulair bouwen start altijd met een LCA

Iedereen wil aan de slag met circulair bouwen en het toepassen van circulaire materialen. Maar waar te beginnen? Tijdens dit webinar leggen wij uit wat de link is tussen circulariteit en een levenscyclusanalyse (LCA). Dit evenement vindt plaats in het kader van de Week van de Circulaire Economie 2020.

De overheid wil circulariteit in de bouw bevorderen. Voor gebouwen hanteert ze hiervoor de verplichte berekening van de MilieuPrestatie Gebouwen (MPG). Dit dient als maatstaf om de milieubelasting van materialen toegepast in gebouwen zichtbaar te maken. In de grond,- weg en waterbouw (GWW) is dat de Milieu Kosten Indicator-waarde (MKI). Deze wordt onder meer gevraagd bij circulaire (overheids)aanbestedingen. Bij beide berekeningen geldt als basis de gegevens voortkomend uit een levenscyclusanalyse (LCA).

De levenscyclusanalyse

De LCA heeft haar waarde als meetinstrument al langer bewezen om de duurzaamheid van bouwwerken en -producten inzichtelijk te maken. Een LCA brengt namelijk de milieuconsequenties van materiaalgebruik voor de hele levenscyclus duidelijk in beeld. 

Wat leert u tijdens dit webinar?

  • hoe een LCA circulariteit in beeld brengt;
  • hoe een LCA van producten helpt om de circulariteit van gebouwen te bepalen en te verbeteren;
  • welke stappen diverse partijen in de keten kunnen ondernemen om de LCA in te zetten voor circulaire doelen.

Sprekers

  • Harry van Ewijk, Senior Consultant Sustainability (SGS Search);
  • Ulbert Hofstra, Senior Consultant Sustainability (SGS INTRON).

Het webinar staat onder leiding van Agnes Schuurmans, Business Development Sustainability (SGS INTRON).

Aanvang

14.00 tot 15.00 uur

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan dit webinar? Meld u dan aan door een e-mail te sturen, waarna u de link voor deelname ontvangt.

Gerelateerde webinars

  • SGS INTRON B.V.

,

, 6136 GV,

Sittard,

Nederland