Contact

Waar bent u naar op zoek?

Uitbreiding van onze Capaciteit voor het Testen van Mineralen en Metalen in Spijkenisse, Nederland

March 24, 2022
LM  Sitecore artikel foto

De uitbreiding van ons ultramoderne laboratorium voor het testen van mineralen en metalen in Spijkenisse, omgeving Rotterdam (Nederland) is nu voltooid.

De uitbreiding van ons ultramoderne laboratorium voor het testen van mineralen en metalen in Spijkenisse, omgeving Rotterdam (Nederland) is nu voltooid. Deze nieuwe uitbreiding zorgt voor een aanzienlijke vergroting van de testcapaciteit van het laboratorium, die ons wereldwijd netwerk kan faciliteren.

Onlangs hebben we de opening van het laboratorium gevierd met een kleine plechtigheid. Frankie Ng - CEO van SGS, Derick Govender - EVP Natural Resources, Johan Pype - Managing Director SGS Benelux, Frans van Croonenborg - Business Manager Natural Resources en al het personeel van ons laboratorium in Spijkenisse waren hierbij aanwezig. 

De testmogelijkheden van het laboratorium in Spijkenisse
De faciliteit, die zowel het bestaande laboratorium als de onlangs geopende uitbreiding omvat, kan een grote verscheidenheid aan mineralen en metalen testen. Hiertoe behoren koper-, lood-, zink-, goud- en zilverconcentraten, alsmede industriële mineralen, ferrometalen, tussenproducten en hoogzuivere metalen. 

Het laboratorium is ISO/IEC 17025- en ISO 9001-geaccrediteerd en is een erkende LME Listed Sampler and Assayer. Het levert een hele reeks diensten, waaronder: 

  • High-value umpire analyse voor commerciële afwikkeling
  • Platinagroep-metalen (PGM) analyse
  • Elektrogravimetrische analyse
  • Inductief gekoppeld plasma (ICP) en atoomabsorptietests (AA)
  • Titratie
  • Verbrandingsanalyse
  • Testen van de transporteerbare vochtgrens (TML) en het vloeivochtpunt (FMP)
  • Geavanceerde brandtesten via de ultramoderne afdeling voor brandtesten

Hoe organisaties in de mineralen- en metaalsector gebruik kunnen maken van het laboratorium in Spijkenisse 
Deze ultramoderne faciliteit is een Center of Excellence dat onze wereldwijde klanten in de delfstoffen- en metaalindustrie bedient en hen een output van constante hoge kwaliteit biedt. Het laboratorium werkt volgens de meest recente best practices in de sector, evenals volgens toonaangevende wereldwijde veiligheids- en duurzaamheidsnormen. 

Dankzij de strategische ligging van het laboratorium nabij de haven van Rotterdam en de eersteklas capaciteiten, biedt de uitbreiding in Spijkenisse nog snellere en nauwkeurigere resultaten voor onze klanten.

Voor meer informatie over onze testmogelijkheden voor mineralen en metalen kunt u contact opnemen met onze klantenservice:

t: +31 (0) 88 214 3333

Over SGS
Wij zijn SGS - 's werelds grootste test-, inspectie- en certificeringsorganisatie. Wij zijn gekend als de wereldwijde norm voor kwaliteit en integriteit. Onze 96.000 medewerkers werken in een netwerk van 2.600 kantoren en laboratoria aan een betere, veiligere en meer verbonden wereld.

  • SGS Nederland B.V.

Malledijk 18,

, 3208 LA,

Spijkenisse, Nederland