Contact

Waar bent u naar op zoek?

Real Time Data Transmission technologie voor voertuiginspecties

March 28, 2021
Foto artikel

Voertuiginspecties van nieuwe wagens zijn nog slimmer geworden. Met de nieuwe toevoeging van “Real Time Data Transmission” (RTDT) technologie krijgt de dealer of transporteur vrijwel direct na de inspectie van elke auto een rapport binnen.

Wij inspecteren al meer dan 25 jaar als onafhankelijke partij nieuwe voertuigen in de Belgische en Nederlandse havens. Onze inspecteurs stellen daar schade vast en helpen schade te voorkomen. Zo assisteren wij merken, invoerders, rederijen of terminal-beheerders om te bepalen wie op moet draaien voor eventuele schade tijdens transport.

Inspecties voor de verbeteringen
De SGS eigen Enhanced Vehicle Application (EVA) software wordt al 15 jaar gebruikt door de inspecteurs. Zij scannen het chassisnummer en geven de eventuele schade door via een handheld, maar deze handhelds kunnen pas de resultaten doorsturen na gegroepeerde inspectie-batches.

Inspecties na de verbeteringen
Het toevoegen van de RTDT technologie zorgt middels een 4G verbinding ervoor dat de software continu gevoed kan worden met data van elk individueel geïnspecteerd voertuig. Het uitrollen van de nieuwe technologie gaat gepaard met de nieuwste handhelds met betere geïntegreerde camera’s waardoor u nog preciezer de schade kan inzien. Op deze manier ziet u als klant alle schaderapporten één voor één verschijnen en kan u van elk voertuig de volgende logistieke stap sneller bepalen én uitvoeren. 

Voordelen van RTDT

  • De rapportering verloopt efficiënter;
  • Meer afgeronde rapportages mogelijk in hetzelfde tijdsbestek;
  • U krijgt realtime data van elk voertuig in plaats van aan het einde van een batch;
  • U kunt sneller de logistieke vervolgstappen optimaliseren;
  • Deze service wordt aangeboden zonder meerprijs.

Met deze verbeteringen maken wij maximaal gebruik van de vandaag beschikbare technologieën en heeft u een efficiënte en betrouwbare partner op het gebied van inspecties van nieuwe voertuigen.
Heeft u nog vragen of bent u geïnteresseerd? Neem gerust contact op met Rob Nuyts via email of telefonisch via +32 (0)470 53 65 47.

Gerelateerde Nieuws

  • SGS Nederland B.V.

Malledijk 18,

, 3208 LA,

Spijkenisse, Nederland