Contact

Waar bent u naar op zoek?

Infrastructurele uitdagingen op het Theemswegtracé

September 28, 2020
344 x 252 Theemswegtrac

In het Rotterdamse Havengebied wordt de Havenspoorlijn verlegd; ookwel het Theemswegtracé genoemd. Het Theemswegtracé is een tracé van circa 4 kilometer in een complex gebied met veel infrastructurele uitdagingen.

In het Rotterdamse Havengebied zijn grote bedrijven gesitueerd en er liggen belangrijke verbindingen in de ondergrond. Alle kabels en leidingen van netbeheerder Stedin dienden verlegd te worden naar een smalle strook tussen de huidige spoorlijn en de bestaande kabels en leidingen in die zich in de Rotterdamse leidingstraat bevinden.

Halverwege 2017 zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het nieuwe spoor al van start gegaan. SGS Roos+Bijl is door Stedin ingeschakeld om de directievoering uit te voeren voor het aanpassen en aanleggen van de Stedin infrastructuur en bijbehorende kabel technische en civiele werkzaamheden. Dit houdt in dat SGS Roos+Bijl de coördinatie heeft verzorgd tussen alle stakeholders waaronder aannemers, de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam, ProRail en de klanten van Stedin. In de voorbereidende fase was SGS Roos+Bijl ook betrokken bij een deel van de engineering. 

Onze collega Ruud Straver, directievoerder complexe projecten, vertelt aan het Grond Weg Waterbouw Magazine meer over zijn werkzaamheden en de vele uitdagingen die dit project kent. Lees het artikel hier.

Meer informatie
Heeft u vragen over dit project? Neem gerust contact met ons op.

  • SGS Nederland B.V.

Malledijk 18,

, 3208 LA,

Spijkenisse, Nederland