Contact

Waar bent u naar op zoek?

Kent u de CO2-Prestatieladder?

November 11, 2015
World Map Showing Connections 1600px

De CO2-Prestatieladder is een instrument om bedrijven die deelnemen aan aanbestedingen te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij het uitvoeren van projecten. Het gaat daarbij met name om energiebesparing, CO2-reductie en het gebruik van duurzame energie.

De CO2-Prestatieladder is een instrument om bedrijven die deelnemen aan aanbestedingen te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij het uitvoeren van projecten. Het gaat daarbij met name om energiebesparing, CO2-reductie en het gebruik van duurzame energie.

De CO2-Prestatieladder helpt je als bedrijf om de CO2 uitstoot en het energieverbruik te verminderen. Omdat steeds meer aanbesteders een bijdrage willen leveren aan duurzaamheid kom je de ladder steeds vaker tegen bij aanbestedingen. Naast het niet onbelangrijke gunningvoordeel bij aanbestedingen behaald uw bedrijf met de CO2-Prestatieladder tevens een kostenbesparing op de energie- en brandstofrekening.

Uitgangspunt van de CO2-Prestatieladder is dat een bedrijf een gestructureerd proces inricht dat tot voortdurende verbetering leidt. Bij de certificering kan een bedrijf in 5 niveaus worden ingedeeld. Bij het beoordelen van de CO2-prestatie wordt per niveau beoordeeld hoe het bedrijf scoort. Daarbij wordt steeds vanuit vier invalshoeken gekeken, namelijk: inzicht, reductie, transparantie en participatie.

Wilt u meer informatie over wat SGS hierbij voor uw bedrijf kan betekenen neem dan contact met ons op.
  • SGS Nederland B.V.

Malledijk 18,

, 3208 LA,

Spijkenisse, Nederland