Contact

Waar bent u naar op zoek?

Transportproces voor testen stalen bouwstoffen en -materialen uitgebreid naar regio Antwerpen

May 05, 2021
Monstertesten laboratorium

Bij grote projecten zoals de Oosterweelverbinding, wordt on-site en in een laboratorium veel materiaalkundig onderzoek uitgevoerd. Snelheid is hierbij cruciaal. Hierdoor hebben wij onze bestaande transportdienst verder uitgebreid naar de regio Antwerpen. Doel: het snel en efficiënt onderzoeken van stalen, zoals mortel, grout, beton en metaal.

De komende tien jaar zal de verkeersinfrastructuur in Antwerpen een grondige metamorfose ondergaan als gevolg van de werkzaamheden aan de Oosterweelverbinding. Ondertunneling, overkapping en inbedding zijn de drie fundamentele ingrepen die de Ring van Antwerpen zullen hertekenen. Doel is niet alleen het sluitend maken van de ring, maar ook minder files, minder ongevallen en een betere leefkwaliteit voor de gehele Antwerpse regio.

De werkzaamheden vinden plaats in de achtertuin van ons Belgisch hoofdkantoor. Een mooie kans om onze diensten en mogelijkheden in Infrastructure en Construction kenbaar te maken. Nieuw daarbij is de uitbreiding van ons transportproces naar de regio Antwerpen om op snelle wijze stalen van bouwstoffen en -materialen te laten testen in ons materiaalkundig laboratorium. Dit betreft onder meer materialen zoals mortel, grout, beton en metalen. 

Staalname en snelle routing naar ons materiaalkundig laboratorium

Dankzij onze efficiënte routingmap zijn we in staat een transport te regelen op maat van de klant: vanuit bouwplaats naar ons materiaalkundig laboratorium. Het afhalen en vervoeren van pakketjes en stalen kunnen via een eenvoudige en uniforme manier als order bij ons geplaatst worden, waarbij de klant de mogelijkheid heeft uit een aantal keuzes:

  • SGS doet zelf de staalname en neemt de stalen mee naar het laboratorium;
  • SGS haalt de stalen op de bouwplaats;
  • Opdrachtgever levert de stalen aan in onze opslaghub te Antwerpen: een geconditioneerde inrichting die voldoet voor de eisen van betontesten.

In de komende periode zullen wij onze transportdiensten en opslaghubs verder uitbreiden in andere delen van België en Nederland. Zo proberen we onze klanten optimaal te ontzorgen.

Wanneer u vragen heeft over onze mogelijkheden, kunt u rechtstreeks contact opnemen met Koen Seutin of bel 03 545 44 23.

Verwante nieuws

main feature furniture industry
Business nieuwsAugust 23, 2021

Het belang van het asbestattest voor een asbestveilig Vlaanderen

Tot het verbod werd asbest in België tientallen jaren verwerkt in meer dan 3500 uiteenlopende toepassingen. Met de focus op de toekomst heeft de Vlaamse Regering het doel om de leefomgeving tegen 2040 asbestveilig te maken. Het asbestattest is een belangrijk onderdeel van het Actieplan Asbestafbouw.
std bridge under construction
Business nieuwsJune 28, 2021

The Oosterweel link: a complex challenge for underground cables and piping

In the coming years, the Oosterweel link will round off the Antwerp ring road through a series of tunnels and trenches. Such large and complex infrastructure projects require good preparation, including in terms of the infrastructure of underground cables and pipes. Our SGS (Roos+Bijl) colleague Johan took on this challenging task as the interface/tactile manager on behalf of VTTI contractor Ocotech.
main feature bridge under construction
Business nieuwsJanuary 25, 2021

CCB verkrijgt CSC-certificaat voor cement op niveau zilver

Het CSC-keurmerk wint steeds meer terrein in België en ver daarbuiten. CCB Cementir Holding heeft onlangs het Concrete Sustainability Council (CSC)-certificaat op niveau zilver mogen ontvangen voor cement voor hun locatie in Gaurain-Ramecroix. SGS heeft hierbij het proces van CCB beoordeeld.
main feature man in front of computer
Business nieuwsMay 26, 2020

Herstructurering van het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI)

Een nieuw Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties vanaf 1 juni 2020._x00D_

Gerelateerde Nieuws

  • SGS Belgium NV

2030,

Antwerp, België