Contact

Waar bent u naar op zoek?

CCB verkrijgt CSC-certificaat voor cement op niveau zilver

January 25, 2021
CCB GaurainRamecroix

Het CSC-keurmerk wint steeds meer terrein in België en ver daarbuiten. CCB Cementir Holding heeft onlangs het Concrete Sustainability Council (CSC)-certificaat op niveau zilver mogen ontvangen voor cement voor hun locatie in Gaurain-Ramecroix. SGS heeft hierbij het proces van CCB beoordeeld.

Het CSC-certificaat draagt bij aan de ambitieuze, duurzame doelstellingen van CCB. Strategisch, Commercieel en Business Development Directeur Alessandro Perrone van CCB: “Deze beoordeling is een belangrijke mijlpaal in onze evolutiestrategie voor duurzaamheid en past binnen onze reis richting ambitieuze, groene doelstellingen. Wij zetten ons in de uitdagingen van klimaatverandering aan te gaan en om waarde te blijven bieden aan onze klanten".

Wat is CSC-certificering?

Het CSC-certificaat is het eerste wereldwijde keurmerk, opgesteld door het Concrete Sustainability Council (CSC), waarmee een duurzame productiemethode van beton, cement en granulaten wordt aangetoond. Bedrijven met het certificaat voldoen aan de strenge economische, maatschappelijke en milieuvriendelijke eisen alsook aan de eisen inzake de herkomst van de grondstoffen en de productiewijze.

Voordelen van certificering

De beoordelingscriteria voor CSC-certificering zijn aangepast aan lokale wetgeving en diverse nationale initiatieven in de bouw. Met het CSC-certificaat beschikt een organisatie over diverse voordelen:

  • Gecertificeerde organisaties voldoen aan de laatste normen voor duurzaam beton;
  • Bedrijven die gecertificeerde organisaties inzetten, ontvangen credits voor BREEAM-certificatie, waarmee u meer kans maakt bij aanbestedingen;
  • U versterkt uw positie in de markt ten opzichte van concurrenten, aangezien u aan kunt tonen dat u op verantwoorde wijze betonproducten produceert;
  • Inzicht in de verbetermogelijkheden tot duurzame en verantwoorde productie.

Waarom SGS?

SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Onze lokale expertise in (bouw)materialen, (bouw)processen en schadebeoordeling van constructies wordt gedragen door een internationaal kennisnetwerk van meer dan 2.600 kantoren en laboratoria. We zijn koploper in thema’s als beton, milieu en duurzaamheid. Onze experts hebben kennis van onder meer het Koninklijk Besluit milieuboodschappen, levenscyclusanalyses, recycling van bouwmaterialen, toepassingen voor afvalstromen, secundaire materialen, het VLAREMA en circulair bouwen.

Meer informatie

Neem nog vandaag contact op voor meer informatie over CSC-certificering via 0031 (0)88 214 - 51 33 of stuur een e-mail naar jeroen.pos@sgs.com.

Gerelateerde Links

Verwante nieuws

main feature furniture industry
Business nieuwsAugust 23, 2021

Het belang van het asbestattest voor een asbestveilig Vlaanderen

Tot het verbod werd asbest in België tientallen jaren verwerkt in meer dan 3500 uiteenlopende toepassingen. Met de focus op de toekomst heeft de Vlaamse Regering het doel om de leefomgeving tegen 2040 asbestveilig te maken. Het asbestattest is een belangrijk onderdeel van het Actieplan Asbestafbouw.
std bridge under construction
Business nieuwsJune 28, 2021

The Oosterweel link: a complex challenge for underground cables and piping

In the coming years, the Oosterweel link will round off the Antwerp ring road through a series of tunnels and trenches. Such large and complex infrastructure projects require good preparation, including in terms of the infrastructure of underground cables and pipes. Our SGS (Roos+Bijl) colleague Johan took on this challenging task as the interface/tactile manager on behalf of VTTI contractor Ocotech.
main feature soil and digger
Plaatselijk ondernemingsnieuwsMay 05, 2021

Transportproces voor testen stalen bouwstoffen en -materialen uitgebreid naar regio Antwerpen

Bij grote projecten zoals de Oosterweelverbinding, wordt on-site en in een laboratorium veel materiaalkundig onderzoek uitgevoerd. Snelheid is hierbij cruciaal. Hierdoor hebben wij onze bestaande transportdienst verder uitgebreid naar de regio Antwerpen. Doel: het snel en efficiënt onderzoeken van stalen, zoals mortel, grout, beton en metaal.
main feature man in front of computer
Business nieuwsMay 26, 2020

Herstructurering van het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI)

Een nieuw Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties vanaf 1 juni 2020._x00D_

Gerelateerde Nieuws

  • SGS Belgium NV

SGS House - Noorderlaan 87, (RPR Antwerpen BTW BE 0404.882.750),

2030,

Antwerp, België