Contact

Waar bent u naar op zoek?

BouwQ en SGS starten samenwerking op het gebied van bouwinspecties

September 12, 2022

Bouwinspectiebureau BouwQ en SGS hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de Belgische markt. Gezamenlijk kunnen we voorzien in de afgifte van een gecertificeerd kwaliteitscertificaat van het bouwwerk als basis voor de verzekering tienjarige aansprakelijkheid.

BouwQ en SGS werken al geruime tijd samen in België en hebben inmiddels verschillende projecten succesvol afgerond. Middels het ondertekenen van de overeenkomst is het partnerschap tussen beide partijen nu officieel bekrachtigd.

De kennis en expertise van beide partijen op ieders eigen vakgebied sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor een sterke combinatie van dienstverlening ontstaat. Deze professionele samenwerking garandeert de opdrachtgever een totaalpakket inzake keuring, toetsing en borging van kwaliteit en constructieve veiligheid van het bouwproject en staat borg voor de afgifte van een gecertificeerd kwaliteitscertificaat van het bouwwerk als basis voor de verzekering tienjarige aansprakelijkheid.

BouwQ en SGS

BouwQ is actief op het gebied van risicogestuurde technische controles en inspecties in alle fasen van het bouwproces in zowel de civiele werken als  utiliteits- en woningbouw. BouwQ is door verzekeraars erkend als onafhankelijk controlebureau in het kader van verzekeringen met betrekking tot risico’s in de bouw, waaronder de decenale verzekering.

SGS is wereldwijd marktleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Met jarenlange ervaring in de bouw en infrasector voorziet SGS onder meer in inspecties, risico- en schadebeoordeling en brandveiligheid van gebouwen en infrastructuur. 

Voor meer informatie neem contact op via het contactformulier of bel +32 3 545 44 00.

Over SGS

Wij zijn SGS - 's werelds grootste test-, inspectie- en certificeringsbedrijf. Wij worden erkend als de wereldwijde benchmark voor duurzaamheid, kwaliteit en integriteit. Onze 97.000 medewerkers opereren in een netwerk van 2.650 kantoren en laboratoria en werken samen aan een betere, veiligere en meer verbonden wereld.

Gerelateerde Nieuws

  • SGS Belgium NV

SGS House - Noorderlaan 87, (RPR Antwerpen BTW BE 0404.882.750),

, 2030,

Antwerp, België