Contact

Waar bent u naar op zoek?

SGS en V-Label lanceren hun partnerschap en brengen het veganistische en vegetarische keurmerk naar een wereldwijd publiek

November 29, 2021
Vegan Burger

Met gepaste trots kondigen wij aan dat SGS en V-Label GmbH hun krachten hebben gebundeld in een partnerschap dat vegan en vegetarische authenticiteit in voeding en wijn op wereldwijde schaal zal promoten.

Consumenten zijn zich steeds meer bewust van hun gezondheid, dierenwelzijn en hun verantwoordelijkheid tegenover het milieu. Dit heeft geleid tot een snelle groei van de consumptie van veganistische en vegetarische voeding, een trend die naar verwachting zal doorzetten en zelfs versnellen. Recent onderzoek voorspelt dat de wereldwijde, op plantaardig voedsel gebaseerde vegan markt tegen het einde van 2021 een bedrag van 4,2 miljard dollar zal vertegenwoordigen, een groei van 17% in slechts één jaar.

Een partnerschap dat zorgt voor een groter consumentenvertrouwen op de veganistische en vegetarische markt

V-label is het meest vertrouwde en internationaal meest erkende keurmerk voor veganistische en vegetarische kwaliteit. SGS is 's werelds toonaangevende voedingscertificeringsinstantie, met de grootste geografische voetafdruk van alle auditinstanties.

Deze bundeling van krachten zorgt voor een transparante kwaliteitsstempel voor veganistische en vegetarische consumenten over de hele wereld.

Jeff McDonald, Executive Vice-President van SGS, zegt hierover het volgende: "We zijn enthousiast over deze samenwerking, die de expertise van SGS en onze leidende positie in voedselcertificering en nalevingsprogramma's samenbrengt met V-label, het grootste en meest erkende veganistische en vegetarische keurmerk. Onze samenwerking zal ervoor zorgen dat consumenten over de hele wereld zeker kunnen zijn dat de producten die ze consumeren authentiek zijn en aan strikte normen voldoen."

"Onze samenwerking met SGS zal de ontwikkeling van nieuwe veganistische en vegetarische producten stimuleren, door producenten over de hele wereld de kans te geven om deze snelgroeiende markt te veroveren en het vertrouwen van de consument te winnen met behulp van het internationaal erkende keurmerk van V-Label en de kwaliteitsborging van SGS", aldus Renato Pichler, CEO of V-Label GmbH.

Wat zijn de voordelen van dit partnerschap?

Tot op vandaag is V-label een uniek internationaal kwaliteitssymbool voor veganisten en vegetariërs. Dit nieuwe partnerschap zal de toch al sterke erkenning van V-label naar een nog breder publiek brengen via het wereldwijde SGS-netwerk.

De V-label norm wordt ondersteund door een volledig auditeerbaar programma en standaardcriteria, evenals het V-label productkeurmerk. Als auditpartner garandeert SGS een maximale consistentie bij de implementatie van de vereisten met een streng programma voor auditortraining en -kwalificatie over de hele wereld. Klanten kunnen profiteren van een conformiteitscertificaat met daarop zowel het SGS- als het V-label logo, wat voor extra erkenning zorgt binnen de wereldwijde vegan en vegetarische markt.

Bovenal betekent het partnerschap een nog sterkere aanwezigheid en een vertrouwd label voor consumenten over de hele wereld.

Met meer dan 25 jaar ervaring in het etiketteren van producten en een jarenlange expertise op het gebied van kwaliteitsmanagement, voedseltechnologie, chemie, cosmetica en marketing, is V-Label toonaangevend in een wereldwijde beweging. Als zodanig werken ze samen met bedrijven, retailers, consumenten en actievoerders.

Neem voor meer informatie contact op met SGS.

Over V-Label

Over de hele wereld dragen nu meer dan 40.000 producten van meer dan 3.500 licentiehouders het V-label. V-label is een internationaal erkend, geregistreerd keurmerk voor het etiketteren van vegan en vegetarische producten en diensten, opgericht in 1996 in Zwitserland. Het is een betrouwbaar keurmerk voor consumenten.

Over SGS

SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Wij staan bekend als de global benchmark voor kwaliteit en integriteit. SGS onderhoudt wereldwijd een netwerk van ca. 2600 kantoren en laboratoria met meer dan 93.000 werknemers.

Gerelateerde Nieuws

  • SGS Belgium NV - Finance

, 2030,

Antwerp, België