Contact

Waar bent u naar op zoek?

Voor Iedere Asbestvraag een Antwoord

July 01, 2021
Asbestvragen

In gebouwen en constructies van voor 2001 is regelmatig asbest gebruikt, maar ook later kan asbest zijn toegevoegd door bijvoorbeeld hergebruik van oudere materialen. Met verschillende onderzoeken kunnen we vaststellen welke asbesttoepassingen in uw gebouw zitten en welke maatregelen nodig zijn om veilig te kunnen wonen of werken in het gebouw.

Gezondheidsrisico’s
Asbest is een grondstof die grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengt bij (langdurige) blootstelling aan hogere concentraties. Kleine asbestvezels kunnen bijvoorbeeld via de ademhaling in de longen terechtkomen en asbestziekten tot gevolg hebben, zoals asbestose of verdikkingen. Daarnaast staat vast dat langdurige blootstelling aan asbestvezels van invloed is op het ontstaan van longkanker.

Asbestattest
De Vlaamse regering wil Vlaanderen zo snel mogelijk asbestveilig maken door al het aanwezige asbest in kaart te brengen. Een nieuwe wetgeving is daarom aangekondigd vanaf 2022; het asbestattest. Wanneer u een woning of gebouw ouder dan 2001 verkoopt, moet u bij de verkoop een overzicht van de eventueel aanwezige asbesttoepassingen voorleggen via een asbestattest. Ook voor het organiseren van een asbestinventarisatie ten behoeve van uw asbestattest, kunt u bij ons terecht. Lees hier meer over asbestattesten.

Asbestonderzoek
Wij bieden u een volledig pakket op het gebied van asbestonderzoek, tijdens iedere levensfase van uw gebouw. Van een asbestinventarisatie voordat u een gebouw gaat gebruiken of slopen, een asbestidentificatie-analyse, een asbestattest tot een sloopopvolgingsplan; bij SGS bent u aan het juiste adres. Wij bieden een oplossing voor al uw asbestvraagstukken. Natuurlijk ontvangt u van ons ook een overzichtelijk asbestinventarisatierapport. Lees hier meer over asbestonderzoek.

Waarom kiest u voor SGS? 
Met SGS kiest u voor de wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Of het nou gaat om een analyse van een enkel asbestmonster, of een uitgebreid onderzoek: wij zetten enkel gecertificeerde deskundigen in voor al uw asbestwerkzaamheden. Zo weet u zeker dat wij de juiste werkmethodes hanteren en uw onderzoek volgens de laatste wetgeving wordt uitgevoerd. 

Meer informatie
Wilt u meer informatie over (één van) onze asbestonderzoeken in Vlaanderen? Lees meer over alle asbestdiensten of neem vrijblijvend contact met ons op via mail of telefonisch via +32 (0)3 545 87 50.