Contact

Waar bent u naar op zoek?

Veilige elektrische apparaten die voldoen aan Europese standaarden

March 25, 2021
Remote

Ons geaccrediteerde laboratorium in Brussel test onder andere of elektrische apparaten voldoen aan de Europese normen. Tijdens een evenement van de Europese Commissie is een video getoond waarin u kunt zien hoe onze laboratoriummedewerkers testen uitvoeren in het kader van de CE-markering.

Elektrische apparaten worden in heel Europa dagelijks getest door geaccrediteerde laboratoria om er zeker van te zijn dat de geteste producten voldoen aan de Europese gezondheids- en veiligheidseisen.

Het “Safety Gate” platform is een online verzamelpunt voor alle Europese landen van gevaarlijke non-food producten. Hier kunt u een overzicht vinden van alle producten die door de Europese nationale autoriteiten als gevaarlijk zijn aangemerkt en welke maatregelen moeten worden genomen wanneer u als fabrikant of klant met deze producten te maken krijgt.

De Europese Commissie organiseert jaarlijks een Safety Gate-evenement waarop de nationale autoriteiten informatie uitwisselen over gevaarlijke consumentenproducten. Het evenement van dit jaar vond plaats op 2 maart in Brussel waar de onderstaande video werd getoond. In deze video zie je onze medewerkers in ons Brusselse SGS-laboratorium CE-testen op elektrische apparaten uitvoeren.

Dit laboratorium is geaccrediteerd om veiligheidstesten uit te voeren op elektrische producten volgens internationale, Europese en nationale normen in het kader van de CE-markering. Wij kunnen ook testen voor verschillende andere certificeringsprogramma's waaronder:

  • het Belgische CEBEC-keurmerk;
  • het ENEC-keurmerk;
  • het HAR-keurmerk;
  • de IECEE;
  • de CB-schemacertificering;
  • de CCA-certificering;
  • het SGS-us/can-keurmerk;
  • en het G-keurmerk.

SGS CEBEC-certificeringen garanderen conformiteit en helpen fabrikanten om de juiste certificering te krijgen om producten sneller op de markt te brengen wanneer ze op de keurmerken van verschillende landen worden geïntroduceerd.

We zijn erg trots dat we deze tests mogen uitvoeren volgens de Europese normen en maken deel uit van de video die is gepubliceerd door de Europese Commissie. De volledige video van de Europese Commissie, opgenomen in het SGS CEBEC-laboratorium, kan hier worden bekeken.

Gerelateerde Nieuws

  • SGS Belgium NV - Brussels CEBEC

1070,

Brussels, België