Contact

Waar bent u naar op zoek?

Zilveren CSC-certificaten voor betoncentrales Holcim België in Brussel en Merksem

September 29, 2020
Betoncentrale Holcim

Holcim België bouwt verder aan zijn duurzaamheidsproces: de betoncentrales in Brussel en Merksem (Antwerpen) hebben onlangs het zilveren CSC-certificaat mogen ontvangen. SGS heeft in België momenteel in totaal acht bedrijven mogen voorzien van het CSC-certificaat.

Het CSC-certificaat is het eerste wereldwijde keurmerk, opgesteld door het Concrete Sustainability Council (CSC), waarmee een duurzame productiemethode van beton, cement en granulaten wordt aangetoond. Beide betoncentrales van Holcim voldoen met het keurmerk aan de strenge economische, maatschappelijke en milieuvriendelijke eisen alsook aan de eisen inzake de herkomst van de grondstoffen en de productiewijze. 

Voordelen van certificering

De beoordelingscriteria voor CSC-certificering zijn aangepast aan lokale wetgeving en diverse nationale initiatieven in de bouw. Met het CSC-certificaat beschikt een organisatie over diverse voordelen: 

  • Gecertificeerde organisaties voldoen aan de laatste normen voor duurzaam beton;
  • Bedrijven die gecertificeerde organisaties inzetten, ontvangen credits voor BREEAM-certificatie, waarmee u meer kans maakt bij aanbestedingen; 
  • U versterkt uw positie in de markt ten opzichte van concurrenten, aangezien u aan kunt tonen dat u op verantwoorde wijze betonproducten produceert;
  • Inzicht in de verbetermogelijkheden tot duurzaam en verantwoord produceren.

Waarom SGS?

SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Onze lokale expertise in (bouw)materialen, (bouw)processen en schadebeoordeling van constructies wordt gedragen door een internationaal kennisnetwerk van meer dan 2.600 kantoren en laboratoria. We zijn koploper in thema’s als beton, milieu en duurzaamheid. Onze experts hebben kennis van onder meer het Koninklijk Besluit milieuboodschappen, levenscyclusanalyses, recycling van bouwmaterialen, toepassingen voor afvalstromen, secundaire materialen, het VLAREMA en circulair bouwen.

Meer informatie

Neem nog vandaag contact op voor meer informatie over CSC-certificering via 0031 88 214 51 33 of stuur een e-mail naar jeroen.pos@sgs.com.

Gerelateerde Links

Gerelateerde Nieuws

  • SGS Belgium NV

SGS House - Noorderlaan 87, (RPR Antwerpen BTW BE 0404.882.750),

2030,

Antwerp, België