Mitä etsit?

Kilpailuetua maahantuojapalveluista

17. Jun 2024

Maahantuojille suunnatut palvelut auttavat vähentämään riskejä, parantamaan tehokkuutta ja varmistamaan, että tuotteet ovat lainmukaisia ja korkealaatuisia.

Miksi maahantuojan kannattaa testauttaa maahan tuomansa tuotteet?

Testauksen avulla maahantuoja voi varmistaa, että laitteet täyttävät niille asetetut laatuvaatimukset ja ovat toimintakuntoisia. Turvallisuustestaus auttaa varmistamaan, että laitteet eivät aiheuta vaaraa käyttäjilleen tai ympäristölle. Jos tuotteessa ilmenee ongelmia tai se aiheuttaa vahinkoa, maahantuoja saattaa joutua vastuuseen. Esimerkiksi, jos laite osoittautuu vialliseksi tai turvattomaksi, maahantuoja voi joutua maksamaan korvauksia tai suorittamaan kalliita takaisinkutsuja. Testauksen avulla voidaan minimoida tällaiset riskit. Ongelmat voidaan havaita ajoissa ja välttyä suuremmilta kustannukset.

CE-merkintä vs. kolmannen osapuolen sertifiointi

Suuri osa suomalaisista luulee, että Eurooppaan maahantuotavat tuotteet ennakkotarkastetaan. Se ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa. CE-merkinnällä tuotteen valmistaja tai valtuutettu edustaja vakuuttaa, että tuote täyttää sitä koskevien EU:n direktiivien ja asetusten vaatimukset. CE-merkintää ei kuitenkaan myönnä mikään viranomainen, eikä se ole yleinen turvallisuusmerkki. Se ei takaa, että tuote olisi erityisen laadukas tai helppokäyttöinen, tai että sitä olisi ylipäänsä testattu. CE-merkinnän kiinnittäminen ei yleensä vaadi testaus- tai tarkastuslaitoksen käyttämistä, vaan se perustuu valmistajan tai maahantuojan omaan vakuutukseen tuotteen laadusta ja turvallisuudesta. Joidenkin tuoteryhmien osalta CE-merkinnältä vaaditaan enemmän, jolloin niiltä voidaan edellyttää ulkopuolisen tahon suorittamaa testausta tai sertifiointia. Tällaisia tuoteryhmiä ovat esimerkiksi henkilönsuojaimet ja lääkinnälliset laitteet.

Kolmannen osapuolen myöntämän sertifioinnin avulla maahantuoja voi rakentaa luottamusta asiakkaidensa keskuudessa. Kolmannen osapuolen myöntämä sertifiointi edellyttää ulkopuolista arviointia, joten se voi herättää suurempaa luottamusta kuluttajissa ja viranomaisissa kuin CE-merkintä. Kun asiakkaat tietävät, että tuotteet on puolueettomasti testattu ja ne täyttävät kaikki vaatimukset, he luottavat todennäköisemmin tuotteen laatuun ja turvallisuuteen.

Kuinka SGS voi auttaa?

SGS tarjoaa maahantuojille laajan valikoiman palveluita, jotka auttavat varmistamaan, että maahantuodut tuotteet täyttävät kohdemaan laatu- ja turvallisuusvaatimukset, sekä noudattavat paikallista lainsäädäntöä ja standardeja. SGS:n tarjoamat maahantuojapalvelut voivat sisältää:

  • Tuotetestaus: SGS voi testata tuotteita sen varmistamiseksi, että ne täyttävät kaikki asiaankuuluvat standardit ja vaatimukset. Tämä voi sisältää esimerkiksi turvallisuustestauksen, suorituskykytestauksen tai ympäristötestauksen.
  • Tarkastuspalvelut: SGS voi tarkastaa tuotteet ennen lähetystä tai saapumista varmistaakseen, että ne ovat oikein merkittyjä, pakattuja ja dokumentoituja, ja että ne täyttävät kaikki laatuvaatimukset.
  • Sertifiointipalvelut: SGS voi myös auttaa tuotteiden sertifioinnissa, mikä voi olla vaatimus tietyissä maissa tai tietyille tuoteryhmille.
  • Neuvontapalvelut: SGS tarjoaa teknistä tukea ja neuvontaa monissa asioissa, kuten tuotevaatimusten ymmärtämisessä, tuoteturvallisuuden parantamisessa tai uusien markkinoiden vaatimusten täyttämisessä.
  • Auditointi: SGS voi suorittaa tuotannon tai toimitusketjun auditointeja varmistaakseen, että kaikki toimittajat noudattavat sovittuja standardeja ja käytäntöjä.

SGS myös kouluttaa valmistajia ja maahantuojia vaatimustenmukaisuuden varmistamiseen.

SGS on kokenut ja luotettu toimija Suomessa – jo 100 vuoden ajan. Kysy lisää maahantuojille suunnatuista palveluistamme:

Kati Lisitsin
Account Manager
p. +358 43 827 3155

 

Tietoa SGS:stä

Me olemme SGS - maailman johtava testaus-, tarkastus- ja sertifiointialan yritys. Meidät tunnetaan globaalina kestävän kehityksen, laadun ja  luotettavuuden mittapuuna. 99 600 työntekijäämme ylläpitävät 2 600 toimipaikan ja laboratorion maailmanlaajuista verkostoa.

Ota meihin yhteyttä

  • SGS Fimko Ltd

,

00380,

Helsinki,

Suomi