Mitä etsit?

SFS 6002 Sähkötyöturvallisuuskoulutuksesta tietoa ja turvaa

15. May 2024

Työnantaja: tiesitkö, että sinulla on velvollisuus järjestää sähkötöitä Suomessa tekevälle henkilölle sähkötyöturvallisuuskoulutus?

Sähkön kanssa työskentelemisessä on huomioitava sähkön aiheuttamat riskit ja vaarat. Suorittamalla SFS 6002 Sähkötyöturvallisuuskoulutuksen työntekijäsi saa riittävät tiedot ja taidot sähkön riskien ja vaarojen hallitsemiseen. Koulutuksen hyväksytysti suoritettuaan osallistuja saa sähkötyöturvallisuuskortin.

Asiakkaalla on oikeus pyytää sähkötyöturvallisuuskortti nähtäväkseen. Kortti onkin kätevä tapa osoittaa asiakkaalle, että turvalliset työskentelytavat ovat hallussa.

SGS:n tarjoama Sähkötyöturvallisuuskoulutus on valmisteltu standardin SFS 6002 mukaan sekä tarvittavilta osin pienjännitesähköasennukset (SFS 6000) ja sähköisten testauslaitteiden asennus ja käyttö (SFS 50191) huomioiden. Koulutus voidaan aina räätälöidä yrityksen tarpeiden sekä osallistuvan henkilökunnan tehtävien mukaisesti.

Tavallisesti koulutukseen sisältyy muun muassa seuraavia aiheita:

  • Sähkön vaarallisuus ja tapaturmat
  • Määräykset ja vastuut
  • Työvälineet ja suojaimet
  • Työskentelymenetelmät: jännitteettömänä, lähityöt, jännitetyöt, käyttötoimenpiteet

Koulutukseen sisältyy kirjallinen koe, jonka hyväksytysti suoritettuaan saa sähkötyöturvallisuuskortin. Kortti on voimassa viiden vuoden ajan, ja sen saa uusittua osallistumalla kertauskoulutukseen. Koulutuksen on oltava suoritettuna kaikilla sähköalan töitä tekevillä henkilöillä, mukaan luettuna työjohto-, käyttö- ja asiantuntijatehtävissä toimivat henkilöt. Koulutuksesta on hyötyä myös muille työntekijöille, kuten sähkölaitteiden suunnittelijoille, kokoonpanotyöntekijöille sekä sähkötiloissa työskenteleville siistijöille ja huoltohenkilöstölle.

SGS tarjoaa SFS 6002 Sähkötyöturvallisuuskoulutusta pääasiassa yrityksille. Yhden päivän koulutuskokonaisuuden hintaan sisältyy koulutustilaisuudessa esitettävä luentoaineisto, todistus koulutukseen osallistujille sekä sähkötyöturvallisuuskortti kokeen hyväksytysti suorittaneille. Tilaa koulutus ja varmista sekä sähkötyötä tekevien että niiden turvallisuus, jotka työskentelevät tiloissa, joissa sähkötöitä tehdään.

Kysy lisää ja pyydä tarjous omalle yrityksellesi räätälöidystä koulutuksesta.

Harri Tamminen
Technical Support Manager
p. +358400605319

Tietoa SGS:stä

Me olemme SGS - maailman johtava testaus-, tarkastus- ja sertifiointialan yritys. Meidät tunnetaan globaalina kestävän kehityksen, laadun ja  luotettavuuden mittapuuna. 99 600 työntekijäämme ylläpitävät 2 600 toimipaikan ja laboratorion maailmanlaajuista verkostoa.

Ota meihin yhteyttä

  • SGS Fimko Ltd

,

, 00380,

Helsinki,

Suomi