Mitä etsit?

SGS osallistuu Oxfordin yliopiston konsortiumiin COVID-19 rokotteen kehittämiseksi

22. Apr 2020
World Map Showing Connections 1600px

FINAS-akkreditointipalvelu on myöntänyt SGS Fimkolle useita uusia akkreditointeja. Uudet akkreditoinnit koskevat extra/intraoraalisten hammasröntgenlaitteiden, pienjännitekeskusten ja juoksumattojen testausta sekä juoksumattojen osalta tuotesertifiointia. 

Useat asiantuntijat ovat päätyneet siihen tulokseen, että rokote on ainoa tapa vapauttaa maailma pandemiasta turvallisesti ja tehokkaasti. Oxfordin COVID-19 -rokotetutkimus saattaa olla se taho, joka onnistuu tuottamaan ratkaisevan rokotteen.

Työtä rahoittaa UK:n tutkimus- ja innovaatioinstituutin perustama Rapid Research Response -ohjelma sekä Britannian terveys- ja sosiaaliministeriö National Institute for Health Research ja Oxford Biomedical Research Centre -järjestöjen kautta. Tutkimus on saanut taloudellista tukea myös CEPI:ltä (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations) ja CAMS:n (Chinese Academy of Medical Sciences) innovaatiorahastosta.

Oxfordin yliopisto korostaa, että ChAdOx1 nCoV-19 -rokotteen pre-kliinisiä testejä, tuotannon kehittämistä ja skaalaamista miljoonien annosten tuottamiseksi suorittavat yhteistyössä Oxfordin yliopisto, VMIC UK (Vaccine Manufacturing and Innovation Centre) ja muut kumppanit. Tutkijat ovat jo alkaneet seuloa terveitä 18-55 -vuotiaita vapaaehtoisia tulevan rokotteen tutkimukseen Thames Valleyn alueella Englannissa.

Tri Archie Lovatt, Scientific Operations Director (Biosafety, SGS),sanoo: "Teemme tutkimusta Glasgow'n bioturvallisuuskeskuksessamme, joka on hyvin varusteltu ja kykenee tarjoamaan projektiin tarvittavat testauspalvelut. Vain vuosi sitten, vuonna 2019, laajensimme tiloja saadaksemme lisää kapasiteettia testata solupankkeja rokotteiden, geeni- ja soluhoitojen, monoklonaalisten vasta-aineiden ja muiden rekombinanttiproteiinipohjaisten biologisten lääkkeiden osalta, mukaan lukien koronavirukselle soveltuva rokotetestiratkaisu."

Tämän olennaisen yhteistyön lisäksi SGS osallistuu aktiivisesti myös muihin luottamuksellisiin rokoteprojekteihin ja tekee työtä COVID-19-rokote-ehdokkaiden parissa.

Bioturvallisuustestauksen kehittämisen edelläkävijänä SGS:n Biosciences-tiimi on ylpeä voidessaan olla osa tätä tärkeää hanketta.

SGS Life Sciences hyödyntää Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Aasian ja Tyynenmeren alueella toimivien laboratorioiden digitalisoitua verkostoaan tarjotakseen yhdenmukaistettuja testausratkaisuja analyyttiseen kehittämiseen, biologiseen karakterisointiin, bioturvallisuuteen ja laadunvalvontaan sekä kliinisen lääketutkimuksen hallintaan suurille lääke- ja bioteknologiayrityksille.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä:

Tohtori Archie Lovatt
Scientific Operations Director (Biosafety), SGS
T:
+44 (0) 141 952 0022

Ota meihin yhteyttä

  • SGS Finland Oy - SGS Academy

Takomotie 8,

00380,

Helsinki,

Suomi