Contact

Waar bent u naar op zoek?

Wat gaat er dit jaar gebeuren binnen het actieteam CB’23 toekomstig hergebruik

February 09, 2023

 

In de leidraad zijn aanbevelingen gedaan om hergebruik van producten uit bestaande bouwwerken te vergemakkelijken door aanpassingen in normen en een betere aansluiting bij bouwregelgeving. Nieuwe producten moeten beter zijn voorbereid op toekomstig hergebruik. En het ontwerpen van bouwwerken voor de toekomst moet gemakkelijker worden.

 

De leidraad is overhandigd aan het Transitieteam Circulaire Bouweconomie, om ervoor te zorgen dat het pakket aan aanbevelingen continuïteit krijgt.

Partijen kunnen aan de slag
Het is de bedoeling dat de aanbevelingen het reguliere circuit ingaan, dat wil zeggen worden opgepakt door partijen die bij de aanbevelingen zijn genoemd. Zoals NEN, certificerende instanties en verschillende ministeries. Niet alle aanbevelingen zijn daarvoor echter al voldoende ontwikkeld. Daarom worden in seizoen '22-'23 drie onderwerpen verdiept:

  • Kwaliteitsbeoordeling en borging van elementen uit bestaande bouwwerken;
  • Productprestaties en uitgebreide producentenverantwoordelijkheid;
  • Losmaakbaar detailleren.

Per onderwerp wordt een leidraad geschreven wat een eerste opzet kan zijn voor een normatief of ander regulier document in de wet- en regelgeving.

Seizoen ‘22/’23
Agnes Schuurmans van SGS INTRON is wederom voorzitter. Zij verheugt zich op het nieuwe seizoen: “Het vorig seizoen is pionieren geweest. Met ieders inzet is er een mooi samenhangend pakket aan aanbevelingen gedaan. Nu wordt het tijd onderdelen concreter te maken, zodat ze omgezet kunnen worden naar werkbare richtlijnen voor de praktijk.” Het actieteam is in oktober 2022 van start gegaan met een actieve groep van werkgroepleden en klankbordleden.

Lees het gehele artikel over deelname in de raamovereenkomst van Rijkswaterstaat in SGS INTRON Bulletin 36.

Voor meer informatie
Als u meer informatie wilt over het actieteam Toekomstig Hergebruik kunt hiervoor terecht op de website van CB’23.

Voor meer informatie over dit onderwerp, neem contact op met Agnes Schuurmans via het contactformulier of bel 088 - 214 52 04.

Over SGS

Wij zijn SGS - 's werelds grootste test-, inspectie- en certificeringsbedrijf. Wij worden erkend als de wereldwijde benchmark voor duurzaamheid, kwaliteit en integriteit. Onze 98.000 medewerkers opereren in een netwerk van 2.650 kantoren en laboratoria en werken samen aan een betere, veiligere en meer verbonden wereld.

Gerelateerde Nieuws

  • SGS Nederland B.V.

Malledijk 18,

, 3208 LA,

Spijkenisse, Nederland